Nyfødtfotografering

IMG_7219.jpg
 
 

Når du skal velge en fotograf til å ta bilder av din nyfødte baby er det viktig at du tenker over hvilke bilder du ønsker, sjekker ut forskjellige fotografer, og velger den som tar den type bilder som du ønsker. Det kan også være lurt å sjekke tilbakemeldinger.

Nyfødtfotografering tar lang tid. Jeg har aldri andre avtaler de dagene jeg har nyfødte i studio, og setter minimum av tre timer, men det kan også ta opp til fire timer.  Når du kommer i studio skal vi ikke stresse. Du skifter på babyen, får på ei fin bleietruse og pakker babyen godt inn i et teppe. Ved behov kan du også amme til barnet sovner. Når barnet sover, overtar jeg, og du/dere skal bare slappe helt av. Noen ganger får vi tatt bilder med èn gang, mens andre ganger tar det litt lenger tid før barnet sover orntlig. Av og til hender det at dagen for fotograferingen havner på samme dag som barnet har sovet dårlig på natten, har økedøgn, eller vondt i magen og gråter mye. Dette kan vi dessverre ikke gjøre så mye med, men jeg gjør så godt jeg kan og noen bilder får jeg alltid tatt. Ser jeg at barnet ikke har det bra avslutter jeg fotograferingen. Da får dere de bildene jeg har tatt + at dere får komme tilbake uten ekstra kostnad når barnet er tre-fire mnd. Det viktigste er at du ikke blir stresset, for det stresser også barnet.

Jeg utsetter aldri barnet for noe som er vondt eller farlig. Ser jeg at babyen ikke liker å ligge i en spesiell stilling, så finner jeg en ny. Jeg har veldig god erfaring med så små mennesker og vet hva de tåler og ikke. 

I studio hos meg er det alltid varmt og lunt. Stemningen skal være dempet og jeg spiller alltid rolig musikk. Og i et hjemmekoselig miljø, gjør dette at både foreldre og barn slapper godt av. Det hender stadig at en av foreldrene sovner av i sofaen mens jeg fotograferer  (særlig pappa).

Fotograferingen bør skje innen 14 dager etter fødsel, og du må ta kontakt med meg i god tid før fødsel slik at jeg får notert termindato i min kalender. Så, når barnet er født, og så fort du føler deg klar for det, så sender du meg ei melding og avtaler tidspunkt. Bildene taes såpas tidlig for da sover de enda veldig tungt og kan med enkelhet legges i de posisjonene jeg ønsker.

Studioet er fullt utrustet med alt som trengs til fotograferingen, men har du ei bleietruse, lue, bamse, vogn ol, får du gjerne ta det med.

Vil du at barnet skal avbildes med eldre søsken så går det fint. Er søsken fortsatt ganske små er det ønskelig at de er med på halve fotograferingen. Enten i starten eller kommer seinere. Dette for at det kan bli lenge for en tre-åring å vente i fire timer, og for at det skal være så rolig som mulig.

Dette må du huske på:
- Et pledd for å pakke babyen inn i. Gjerne et som ikke er strikket da det setter merker på huden som vises på bildene. Men ta gjerne med et annet pledd i tilleg, som vi kan bruke under fotograferingen.
- Sutt, om babyen bruker det.
- Bad gjerne den lille og smør huden med babyolje.
- Noe å spise og drikke til deg selv. Kaffe og litt snacks serverer jeg.

Er det andre ting du lurer på må du ikke nøle med å spørre.